Kære forretninger

YourLocal handler om at mindske spild - sammen. Brugerne er vilde med at bekæmpe spild sammen med jer, og derfor er de med til at validere tilbuddene. Mener vi selv, eller meldes det nok gange af brugere, at et tilbud ikke handler tilstrækkeligt om spild, vil I blive kontaktet af os. Vi tillader os at fjerne gældende tilbud, hvis ikke I reagerer på vores feedback. Har vi misforstået hinanden, så kontakt os endelig, så vi sammen kan finde en løsning.

Hvis I har spørgsmål, inputs, hyggelige historier eller bare gerne vil sludre, er I mere end velkomne til at ringe til os eller skrive til os på YourLocal-chatten :)

Kærlig hilsen YourLocal holdet

Fra mandag til fredag holder vi øje med telefon og chat, så meget vi kan, og primært kl. 9-17. Men somme tider - specielt udenfor dette tidsrum - kan der godt gå et par timer før svar.


Retningslinjer

Disse guidelines er udformet i samarbejde med brugere og forretninger:

 • Skriv tydeligt, at det handler om SPILD! Først og fremmest handler YourLocal om at mindske spild. Vi kan ikke sige det nok. Tilbud som ikke omhandler spild, bliver markeret af brugerne og taget ned fra app’en. Husk at fortælle, hvordan brugerne hjælper jer med at bekæmpe spild i jeres tilbudsbeskrivelser for at undgå misforståelser.

 • Kun sidste-øjebliks-tilbud! YourLocal indeholder en bred vifte af butikker med meget forskellige varer. Grænserne for, hvordan og hvornår noget går til spilde, varierer, og derfor har vi talt med nogle af jer for bedre at forstå, hvad spild betyder inde for forskellige typer forretninger:

  • Mad - Denne kategori er ret ligetil. Ville maden alligevel blive smidt ud samme dag, er det bare med at få smækket et tilbud op! Drejer det sig om madvarer med påtrykt dato for sidste anvendelse, kan det være en fordel at skrive denne i tilbudsteksten.
  • Vin - Vin har som sådan ingen udløbsdato, men hvis flasken er blevet åbnet, kan det selvfølgelig ikke holde sig. Rester af flasker, som ellers ville blive hældt ud, er et fint eksempel på spild. Derimod anser vi ikke eksempelvis en ‘åbent-for-alle’ vinsmagning som spild, der passer til YourLocal.
  • Oplevelser - Ledige pladser eller billetter til et arrangement, som endnu ikke er blevet solgt, er velkomne på YourLocal - hvorimod åbne og gratis arrangementer ikke egner sig til vores forståelse af spild. Billetterne skal være til et arrangement, som sker samme dag, ellers er det ikke et sidste-øjebliks-tilbud. Har man et arrangement, som bliver aflyst, hvis ikke der er deltagere nok, er tilbuddet velkomment på dagen for aflysningen.
  • Plejetider - En massør, frisør eller lignende, som får et afbud, betragter vi som potentielt ressourcespild. Tilbuddet kan kun lægges op på dagen, da YourLocal handler om sidste-øjebliks-tilbud.
  • Plejeprodukter - Plejeprodukter som skal sælges akut er velkomne på YourLocal. Udløbsdatoen skal fremgå i tilbuddet og være inde for den tidshorisont, det vil tage en “almindelig” forbruger at anvende produktet. Det er vigtigt, at det tydeligt handler om spild. Tilbud på varer, som går ud af jeres sortiment betragtes ikke som spild, da de stadig kan afsættes på almindelig vis.
  • Ikke en app til ting og dimser! Handler det om tøj, smykker,møbler eller andre ting, der som sådan ikke foregår, er vi ikke den rette platform.
 • Understreg tydeligt, hvorfor det er akut! Brugerne elsker at være med til at bekæmpe spild, så tøv ikke med at involvere dem. Fortæl dem om produktet i beskrivelsesfeltet, og hvorfor det er akut, at I skal af med det.

 • Det må ikke virke som tilbuds-spam! Lægger man det samme tilbud op flere dage i streg, reagerer brugerne negativt enten ved at markere tilbuddet eller ved at holde op med at følge pågældende forretning. App’en er designet til at afvise identiske tilbud efter 2 dage for at sikre tilbuddets aktualitet og relevans ift. YourLocals spild præmis.